Categories: Genel

Üniversite Sınavına Hazırlıkta Son Günlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite Sınavına Hazırlıkta Son Günlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • ‘’ Günler azaldı, bundan sonra çalışsam da bir şey olmaz’’ gibi gereksiz ve performans düşürücü düşüncelere kapılıp çalışmayı bırakmak yerine, çalışmayı bırakmamak ve yapabildiğiniz kadarına odaklanmanız sizin için iyi olacaktır.
  • Uyku düzenini sınav sabahı uyanacak şekilde ayarlamak. Biyolojik saatinizi sınava gününe göre ayarlamak. Yani sınav sabahı akşam 00:00 da yatıp, sabah da 08:00 de uyanacaksak şimdiden ona göre bir programlama yapmak.

    üniversite

  • Beslenme düzenli ve sağlıklı olmalı. Örneğin sınav sabahına kadar hiç kahvaltı yapmayan bir öğrenci, sınav sabahı ağır bir kahvaltı yaptığında sindirim sorunları yaşayabilir. Özellikle hafıza ve dikkati destekleyici besinler alınabilir.
  • Sınav yaklaştığı için fiziksel kazaya ve yaralanmaya sebep olabilecek spor aktivitelerinden ve etkinlerden uzak durmalı. Hava durumunun sürekli değiştiği bugünlerde hastalanmamaya dikkat etmeli.
  • Hergün veya gün aşırı bir deneme yapmalı. Denemeden çıkan yanlışlara üzülmek yerine, bu yanlışların nedenlerini bulup ona göre çözüm yoları aranmalı. Konu tekrarı gerektiren sorular tespit edilip bir an önce tekrar etmeli. Dikkat hatası ve okuma hatası olanlar ise bu problemi ortadan kaldırıcı etkinlikler yapılmalı.
  • Sürekli sınav anını düşünmek yerine, hangi düşünce ve duygu da olursanız sizi motive eder ve kaygınızı azaltır bunların üzerine yoğunlaşın.
  • Sınav yaklaştıkça stres düzeyi artacağından zihinsel gevşemeye yardımcı etkinlikler artırılmalı. Zihin, nefes ve gevşeme egzersizleri yapılmalı. Stresli ortamlardan ve ÖZELLİKLE SÜREKLİ OLUMSUZ KONUŞAN – OLUMSUZ SOHBET EDEN ARKADAŞLAR dan kaçınmalı. Sınav stresi yüksek olan öğrenciler bir uzmandan yardım almalı.
  • Sınav gününü ve sınav anını şimdiden olumsuz bir şekilde tasarlamamalı. Özellikle; vaktim yetmeyecek, dikkat hatası yapacağım, stres yapacağım veya sorular kesin zor gelecek gibi VARSAYIMLARLA o güne OLUMSUZ PERFORMANS SİPARİŞİ vermeyin.
  • Son zamanlarda yapılan arka arkaya yapılan denemelerde sınav çözme taktiği belirlenmeli. Sınav anında farklı farklı teknikleri uygulamaya kalkıp kafa karıştırmamalı. Yani sınav anında soru çözme sıralamanız artık sabit olmalı. Belli bir yönteme beyninizi alıştırmalısınız. Aksi taktirde son zamanlardaki yapacağınız bir değişiklik sınav anındaki performansınızı olumsuz etkileyebilir.
  • Kendinizi rahatlatacak etkinlikler üzerine yoğunlaşmalısınız. Sınav anında ne kadar rahat olursanız soruları çözme performansınız olumlu yönde olacaktır.
admin

Recent Posts

Zaman Yönetimini İyi Kurgulayan Öğrenci Başarılı Oluyor.

Zaman Yönetimini İyi Kurgulayan Öğrenci Başarılı Oluyor. Zaman yönetimi okullarda hatta aile ortamında öğretilmeyen bir…

1 ay ago

Üniversite Sınavının Psikolojik Çözümlemesi

Üniversite sınavına hazırlık süreci hem psikolojik anlamda hem de ders çalışma becerileri anlamında stratejik planlama,…

5 ay ago

Hızlı Okuma Teknikleri İşe Yarar mı?

Hızlı okuma teknikleri ikinci dünya savaşında İngiliz uçaksavar kullanan askerlerin alman uçaklarını daha iyi görmelerini…

6 ay ago

Sınav Danışmanlığı Nedir?

Sınav danışmanlığı nedir? Sınav danışmanlığı öğrencilerin hedefleri doğrultusunda var olan potansiyellerini etkin bir şekilde kullanmasını…

11 ay ago

Sınav Başarısı İçin Gerekli Parametreler

Sınav Başarısı İçin Gerekli Parametreler Sınav hazırlık sürecinde öğrencilerin çoğu ve aileler çok çalışmanın sınavda başarılı…

2 yıl ago